Plan your career

2 Eenvoudige manieren om je groei een boost te geven

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar soms voel ik mij niet zo geweldig. Snel geïrriteerd, klaar met de dingen die er om mij heen gebeuren, laag in mijn energie en geen zin om te doen wat ik eigenlijk zou moeten doen. Op die dagen ben ik waarschijnlijk niet het beste gezelschap. Maar ja, die dagen zijn nu eenmaal ‘part of the deal’ in ons menselijk leven. Er zullen altijd van die dagen zijn en dat is okay.

Maar wat gebeurt er als je een hele serie van die off-days hebt, of misschien zelfs weken, maanden of jaren? Vaak hoor je dan iemand zeggen dat hij vast zit of in een sleur, en niet weet wat hij (of zij) moet doen om dit te veranderen. Dat is het probleem, wanneer je in een sleur zit dan heb je niet de energie of motivatie om dingen ten goede te veranderen en dan is het moeilijk om inzichten of manieren te vinden die jij nodig hebt.

Hieronder vind je een aantal leuke en makkelijke manieren die je nu meteen kunt gebruiken om uit die sleur te komen en jouw leven een stuk aangenamer te maken.

1. DOE IETS ANDERS DAN JE GEWEND BENT

Routines zijn super handig om het leven makkelijk te laten verlopen. Het nadeel is data ls dingen te makkelijk gaan, wij blind worden voor andere ideeën of keuzes die buiten onze routine zitten. Je draait op je auto-pilot en het wordt onze wereld.

Mijn tip voor jou is om 1 of 2 simpele veranderingen aan te brengen in jouw dag, zet bijvoorbeeld een andere radiozender op, neem een andere route naar je werk, verander je lunch routine. Maak je geen zorgen welke veranderingen je aan brengt en of ze goed of fout zijn, maar ga het gewoon doen en kijk wat het je brengt. Stap uit je routine en je komt in een positie waar je andere keuzes maakt, dingen anders bekijkt en je krijgt een ander resultaat.

2. GEBRUIK JE INTUITIE

Voor iemand die nogal van ratio houdt zoals ik, kan dit wel even een dingetje zijn. En besef, dat je dit al meer doet dan je je waarschijnlijk bewust bent. Logica brengt je van A naar B, je verbeelding brengt je overal. Een paar tips om dit te oefenen:

• Oefen door het maken van ‘wild guesses’ in je dagelijkse leven. Raad wat de naam is van die account manager die je ontmoet, of hoe iemand eruit ziet die jou belt. Maak je geen zorgen of je het goed hebt of niet, het enige dat je doet is jouw intuïtie spier oefenen.

• Test een paar eenvoudige observatie oefeningen in je dagelijks leven. Als je in een restaurant of in de sportschool bent, oefen dan eens in het waarnemen van non-verbaal gedrag van mensen om je heen. Raad eens hoe zij zich voelen of waar zij over praten. Veel plezier alvast!

groei ontwikkeling coaching leiderschap
Scroll naar boven